previous arrow
next arrow
Slider

Unit Kecemasan & Trauma

Unit Kecemasan dan Trauma

 

  1. Pendahuluan

Sistem perkhidmatan di Unit Kecemasan Hospital Kota Tinggi (HKT) berfungsi mengikut polisi operasi yang ditetapkan untuk menjamin kualiti dan prestasi yang tinggi.  Ia membolehkan perawatan kecemasan dan bukan kecemasan dijalankan dengan penuh prihatin dan tepat mengikut prioriti serta keperluan pesakit.

 

Terletak di bahagian hadapan bangunan pentadbiran yang menghadap jalan Tun Habab ke Bandar Kota Tinggi.  Pintu masuk utama mudah dikunjungi dengan laluan trafik sehala.

 

Di bahagian dalaman Unit Kecemasan berkongsi satu bangunan dengan Unit Pesait Luar, Unit Farmasi Pesait Luar, Unit Pengimejan Diagnostik dan Unit Pentadbiran Hospital.

 

2.  Objektif

Menyediakan perkhidmatan Perubatan Kecemasan dan Trauma yang mudah diperolehi oleh pesakit serta cekap dan berkesan.

Soalan Lazim mengenai Vaksin Covid-19

Soalan Lazim mengenai Vaksin Covid-19 Daripada :-
Dr.Wan Muhammad Farhan bin Wan Fauzi
Pegawai Perubatan 
Hospital Kota Tinggi, Johor
PKPP - Bersama mencegah COVID-19. Lindungi keluarga anda dengan sentiasa memantau status kesihatan diri dan keluarga.
PKPP - Selamat kembali ke sekolah! Jaga jarak sosial, amalkan kebersihan OPTIMUM dan jangan lupa patuhi SOP.
PKPP - Elakkan bersalaman atau bersentuhan dengan orang lain. Tangan yang tidak dibasuh dengan kerap dan betul, PENUH dengan kuman!
PKPP - Rakyat Malaysia jangan lupa kita masih belum menang. Terus PATUHI SOP yang ditetapkan bagi memutuskan rantaian jangkitan COVID-19.

PENAFIAN Pihak Hospital Kota Tinggi, Johor tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan menerusi maklumat yang diperolehi melalui portal ini. Frontier Theme
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status