previous arrow
next arrow
Slider

Unit Radiologi

Unit Radiologi

  1. Pengenalan

Semenjak tahun 2018, Hospital Kota Tinggi merupakan sebuah Hospital Kluster Johor Timur dimana Hospital Sultan Ismail Johor Bahru yang menjadi ”Lead Hospital”.  Unit Radiologi Hospital Kota Tinggi terletak bersebelahan dengan Unit Kecemasan dan Trauma, berhadapan Klinik Ulangan Lawatan Pakar dan sebahagian bilik pemeriksaan Unit Pesakit Luar.

 

      2.   Visi

Unit Radilogi adalah komited untuk memastikan perkhidmatan yang diberikan proaktif, tepat dan berkesan.

 

      3.  Misi

Memastikan Unit Radiologi memberikan perkhidmatan kepada semua pelanggan dengan tepat, cepat dan berkesan.

 

     4.  Objektif

Unit ini bersedia memberikan perkhidmatan x-ray yang berkualiti kepada pelanggan sama ada di dalam waktu pejabat dan pada hari kelepasan am dengan mesra, cekap, cepat dan tepat tanpa meminggirkan kualiti radiograf dan dari aspek perlindungan radiasi.

Soalan Lazim mengenai Vaksin Covid-19

Soalan Lazim mengenai Vaksin Covid-19 Daripada :-
Dr.Wan Muhammad Farhan bin Wan Fauzi
Pegawai Perubatan 
Hospital Kota Tinggi, Johor
PKPP - Bersama mencegah COVID-19. Lindungi keluarga anda dengan sentiasa memantau status kesihatan diri dan keluarga.
PKPP - Selamat kembali ke sekolah! Jaga jarak sosial, amalkan kebersihan OPTIMUM dan jangan lupa patuhi SOP.
PKPP - Elakkan bersalaman atau bersentuhan dengan orang lain. Tangan yang tidak dibasuh dengan kerap dan betul, PENUH dengan kuman!
PKPP - Rakyat Malaysia jangan lupa kita masih belum menang. Terus PATUHI SOP yang ditetapkan bagi memutuskan rantaian jangkitan COVID-19.

PENAFIAN Pihak Hospital Kota Tinggi, Johor tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan menerusi maklumat yang diperolehi melalui portal ini. Frontier Theme
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status